Texel en een indrukwekkende vliegshow

Jeugdherinnerigen
Op de een of andere manier is dat toch blijven hangen. Een hele grote parkeerplaats vol met auto’s die (lang) staan te wachten om aan de overkant te komen, een schaapskooi, molen, haventje, prachtig zandstrand en schepjes en emmertjes om dat te verplaatsen, een ijsje. En altijd mooi weer. Onzin natuurlijk, maar van regenachtige dagen kan ik mij als kind in ieder geval niets meer herinneren…

De realiteit
Dankzij een reservering via Internet hoeven we alleen maar op de volgende boot te wachten. Het is net zoals vroeger prachtig weer. Het is er nog steeds gezellig en heel Texel is ingesteld op de vriendelijke ontvangst van duizenden toeristen. Nog steeds veel schapen en kinderen met schepjes op het strand. Gek hè?

Die molen en die haven? Dat was dus in Oudeschild. Nog steeds idyllisch achter de dijk en bij een restaurantje vlak aan de haven worden we gastvrij ontvangen. Ons wordt geleerd hoe zelf de garnalen te pellen en met een goed glas wijn er bij zitten we heerlijk in het zonnetje te eten. Hé, dat kan ik mij van vroeger niet meer herinneren. De vriendelijk ober gaat met zijn dienblad vol lege glazen gestrekt, struikelend over een parasolvoet (zonder parasol).


De haven van Oudeschild

Lekker eten bij de haven

B25 Mitchell

Catalina watervliegtuig

 

Texel Airshow
Toegegeven, de aanleiding voor het bezoek aan Texel is de vliegshow op zaterdagmiddag op “Texel International Airport”. Jawel, internationaal! Niet alleen komen hier mensen van allerlei nationaliteiten om met ware doodsverachting uit een vliegtuig te springen, vanmiddag zijn er in ieder geval ook vliegtuigen uit allerlei landen. Vanaf ’s morgens vroeg komen er al vliegtuigen binnen. Het is zo druk dat er zelfs twee (gras-) banen parallel worden gebruikt om de meer dan tweehonderd vliegtuigen met toeschouwers, deelnemers aan de static show en ook deelnemers aan de vliegdemonstraties, binnen te loodsen. Het is allemaal buitengewoon goed en strak georganiseerd. Ook voor het massale publiek dat met duizenden te fiets en met de auto aankomt, of met behulp van speciale dagarrangementen, inclusief bootovertocht en busvervoer van de boot naar het vliegveld (en weer terug).

De vliegshow voltrekt zich in een hoog tempo en in een strak schema komen jeugdherinneringen voorbij (Spitfire, Mitchell B25, Catalina – nee zo oud ben ik niet, maar ik heb ze in mijn jeugd ook gezien), maar ook moderne toestellen zoals de F16 en de Apache helikopter. Een werkelijk fantastische show en, natuurlijk, zoals altijd op Texel, prachtig weer.

Zie hieronder voor een korte impressie van een weekendje Texel en deze bijzondere Texel Airshow! 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.