Amerika Routeplanner

Waarom en hoe zou je een route samenstellen voor een reis met de auto of camper door Amerika of Canada?

Voor mensen die alleen maar uit zijn op het avontuur, of er juist van houden iedere dag opnieuw weer te bekijken waarheen de reis morgen weer verder gaat, is er niet zo veel noodzaak om een eventueel te volgen route geheel te plannen. Een globale route zou kunnen volstaan en hoe we dat straks invullen, dat zien we dan wel weer. Er is wat voor te zeggen. (Bijna) niets moet.

Er zijn echter genoeg redenen om wel vooraf van dag tot dag een reisplanning te maken. Ik zal proberen ze hieronder te noemen en ik spreek uit eigen ervaring:

 • De beschikbare tijd is beperkt. Als gewone burger is het al knap als het je lukt om 3 weken op vakantie te kunnen gaan. Als je dan zo ver van huis bent, dan wil je ook wel wat zien en er is zo veel te zien dat je wel keuzes moet maken. Het plannen van de route dwingt je om deze keuzes te maken zodat je hopelijk niet achteraf hoeft te zeggen dat je eigenlijk toch liever een andere plaats had bezocht.
 • Bijvoorbeeld Amerika heeft zulke geweldige National Parks en State Parks dat het echt loont om de route te gaan plannen. Het probleem is dat het ene park nog mooier is dan het andere. Zou je geen planning hebben dan is de kans groot dat je al bij het eerste park blijft hangen. Ook mooi, maar er is zoveel meer…
 • Ik zelf heb er een hekel aan om ’s avonds naar een overnachtingsplaats te moeten zoeken. Als je zomaar aan het trekken bent dan hoort dat erbij maar ik besteed mijn tijd liever aan site seeing dan aan (camping) site searching… Vrijwel alle campings zijn terug te vinden op internet. Op de web site, via email, of telefonisch is het mogelijk om vast een reservering te maken voor een betreffende periode. Soms kan je vast de plaats kiezen (bijvoorbeeld langs de rivier?). Een credit card is wel noodzakelijk maar voor een reis door Amerika of Canada heb je die sowieso nodig.
 • Als je meerdere keren bij een camping boekt van dezelfde organisatie dan is het mogelijk om korting te krijgen. Bijvoorbeeld bij het boeken bij een KOA Campground (zo’n 500 in Amerika!) kan je je direct registreren en zo’n V(alue) K(ard) R(ewards) aanschaffen. Dit maakt het boeken van volgende campings een stuk eenvoudiger en het geeft 10% korting op de kosten. Met zo’n 7 overnachtingen heb je de kosten er uit en je spaart punten zodat je bij de laatste camping nog meer korting kunt krijgen.
 • Om in de beperkte tijd toch veel te kunnen zien kan het zeker lonen te zoeken naar een overnachtingsplaats in een van de parken, wat uiteraard de afstand tot het park beperkt 🙂 . Met twee overnachtingen in het park heb je zelfs een volledige dag om er rond te toeren. Probleem is dat dit vaak relatief kleine campings zijn met weinig plaatsen en zeker in het hoogseizoen zijn deze camping altijd vol. Dus, ruim van te voren een plaats reserveren is dan noodzakelijk!

Voor zowel de auto als voor de camper is er een hele mooie web site om je te helpen een fantastische route samen te stellen.

https://tiogatours.nl/routeplanner


Voordat je nu gelijk door klikt naar deze routeplanner zal ik nog even aangeven waarom deze planner zo handig werkt:

 • Je geeft de periode in wanneer je denkt te gaan,
 • de aankomstplaats vanuit Nederland, bijvoorbeeld Los Angeles.
 • Bedenk waar je ongeveer heen wil gaan en vind dan in de lijst een plaats op deze route. Hierbij is de afstand en duur aangegeven zodat je kan bedenken hoe ver je wilt rijden.
 • Plan een extra overnachting in of zoek verder naar de volgende bestemming op de route.
 • Voor het vinden van een camping in de buurt kan je naar https://tiogatours.nl/campings. Op de kaart kan kan je dan inzoomen op een bepaalde streek, net zo lang totdat je de afzonderlijke campings ziet. Onder de kaart staat een lijst met de campings in de getoonde streek. Via een filter kan je eventueel nog aangeven over welke faciliteiten de camping moet beschikken.
 • Je kunt de route opslaan en later weer openen en verder gaan met plannen. De route blijft in ieder geval een paar weken beschikbaar, maar na enige maanden is hij verdwenen. Beperkt houdbaar dus!
 • Met de geplande route kan je eventueel ook direct een offerte aanvragen bij Tioga Tours, maar dit is niet noodzakelijk.

Hieronder in het kort hoe het samenstellen van een een route via de routeplanner in zijn werk gaat.

 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.