Mijn eerste dag in Sri Lanka

Om met Emirates via Dubai nar Colombo te vliegen is comfortabel, maar een hele nacht verliezen is dat zeker niet. Rustig aan dus, zo’n eerste dag in Sri Lanka, om een beetje te acclimatiseren. Op het vliegveld worden we verwelkomd door onze eigen privé chauffeur. Een aardig mannetje. Hum, dat is niet aardig. Alle Sri Lankanen zijn een stuk kleiner, dus om dan de chauffeur meteen af te doen als Sri Lankaantje is niet netjes. Maar ’t klinkt wel leuk. We weten nog niet hoe het gesteld is met het wegennet op Sri Lanka, maar gezien de auto van onze chauffeur kan dat niet al te slecht zijn. Hij vervoert ons in een zeer nette, sportieve Toyota Prius, en die ligt niet erg hoog boven het wegdek. Hij is er bijzonder trots op (en terecht) en we begrijpen van hem dat het type auto iets te maken heeft met eco. Als het eco is vinden toeristen het goed, dus moest het maar een eco Prius worden.


Overal langs de weg fruit verkoop

Toek-Toeks

Rubberplantage

Ruwe zee en Colombo sky line

Zonsondergang

 

Ons eerst hotel is gelukkig voor deze eerste dag niet al te ver weg, een eindje ten noorden van Colombo. De wegen zijn inderdaad niet slecht, tot nu toe, en leiden ons langs plantages en door kleine dorpjes. Overal langs de weg staan er mensen die fruit verkopen. We raken al snel gewend aan de toek-toeks, de kleine driewieler taxi’s, die overal tussendoor rijden en een zeer algemene en betaalbare manier van vervoer zijn, gebruikt door toeristen en door locals. We rijden langs een plantage met rubberbomen waar een vrouw met een snede in de boom de rubberboom laat bloeden. Het sap wordt opgevangen in bakjes die dagelijks worden geleegd.
Ons hotel is vlakbij het strand. No swimming! Het seizoen zorgt voor hoge golven en een keiharde wind die de schuimkoppen op de golven aan flarden blaast. In de verte zien we de skyline van Colombo. Het eerste hotel is weliswaar minder dan andere hotels op deze reis, zoals we later zullen ontdekken, het diner is echter prima verzorgd. Eigenlijk is het eten overal goed, van goed tot verrukkelijk. Vergezeld door een lokale Lion beer, het ruisen van de zee en de wind, de warme atmosfeer, kunnen we het rekken tot na zonsondergang. Dan moeten we ons overgeven, de jetlag heeft gewonnen…

 

Alle artikelen over deze reis naar Sri Lanka:

Met de Emirates Airbus A380-800 over Amsterdam
Rondreis Sri Lanka met privé chauffeur
Mijn eerste dag in Sri Lanka
Sri Lanka en het Nederlandse Welkom Dorp

Deze reis is geboekt bij KRAS:


 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.