Lanzarote, Puerto del Carmen en een week lang pret.

Lanzarote algemeen

Lanzarote is geen groot eiland, 62 x 21 km, maar voor een week vakantie een absolute topper. Als je aan komt vliegen richting het vliegveld van de hoofdstad Arrecife dan krijg je al een aardige indruk van het eiland: alle huizen zijn wit, het eiland is zo goed als kaal (er staat geen normale boom) en lava, veel lava. Overal lava velden en door uitbarstingen gevormde vulkaankegels en bergtoppen. Maar dat doet dan wel weer te kort aan de gezelligheid en de leuke uitstapjes die je kunt maken op Lanzarote. Tip: Ga in het vliegtuig aan de linkerkant zitten dan heb je bij de landing mooi uitzicht op Puerto del Carmen en de gehele zuidkant van het eiland.


Puerto Del Carmen vanuit de lucht

Lanzarote, kaal en heel veel lava

 
Dat een groot gedeelte van het eiland er uit ziet als een maanlandschap komt door de relatief recente vulkanische uitbarstingen. Vanaf 1730 tot 1736 en in 1824 heeft een reeks van vulkaanerupties er voor gezorgd dat er nieuwe bergen ontstonden en een groot gedeelte van het eiland weer werd overspoeld met lava. Elf dorpen werden verzwolgen onder het gloeiend hete vloeibare gesteente. Er wordt altijd gezegd dat vulkanen van die vruchtbare grond leveren, maar dat is hier kennelijk nog wat te kort dag.


 
De gewone wegen op lanzarote zijn zeer goed te berijden en als je wat van het eiland wilt zien is een auto huren dan ook een aanrader en perfect geregeld op Lanzarote. Het huren is vanuit Nederland al goed en goedkoop te doen, bijvoorbeeld bij Sunny Cars waarbij dan meteen alle eigen risico is afgekocht. Tip 1: Stel in het hotel al je navigatie af op het hotel zodat je bent voorbereid als de verhuurder jou en andere bestuurders ophaalt en naar de verhuur brengt. De auto wordt wel opgehaald bij het hotel. Tip 2: Huur een kleine auto. Het parkeren is weliswaar overal gratis, maar je moet wel een plaatsje zien te vinden…


Het strand van Puerto Del Carmen

De boulevard

 

Puerto del Carmen

Het was ooit een klein vissersplaatsje, met de nadruk op was. Misschien dat er nog ergens een vissersboot ligt, maar de nadruk ligt, voorzichtig gezegd, op het toerisme. Het is nu een moderne langgerekt badplaats met veel, en dankzij Cesar Manrique, lage hotels, een prachtige lange boulevard met alles wat je je maar wenst (in 1 week) en een fantastische strand. Niet voor niets de drukste badplaats van het hele eiland.
Laten we eens kijken wat er zoal te vinden is op en langs de boulevard.
Heel veel souvenirs.
Drankwinkels te over.
Electronica shops (om de vijftig meter).
The Aloe Vera House, d.w.z minstens 4 stuks gespecialiseerd in… Er is op Lanzarote een aloe plantage en zelfs een museum.
Farmacie zaken waar ze vooral zonnebrand verkopen en je niet te hoge verwachtingen moet hebben voor bijvoorbeeld de beschikbaarheid van medicijnen.
De grootste en duurste winkels zijn de parfumeriezaken. Ook een blinde weet wanneer hij er een passeert.
En vooral verschikkelijk veel eettentjes, gewoon betaalbaar, met leuke prijzen en overal wifi. Voor echt Spaans eten moet je misschien in een zijstraat wezen en dan ben je iets meer kwijt, maar 2 euro 50 voor een glas huiswijn is nog steeds niet veel.


Overal een terras, ook voor het ontbijt

Uitzicht vanaf het terras

Bijvoorbeeld lekkere paella met verse vis

Met romantische zonsondergang

 
Op de boulevard en langs de boulevard op de terrassen veel Engelsen. In allerlei soorten en maten (er wordt aangeboden tot 5x XL in de kleding boutiques, en dat is niet overbodig). Het is dan ook erg vermakelijk zelf op een terras te gaan zitten om eens even te kijken wat er zoal voorbij komt. In badkleding over straat is hier in ieder geval geen probleem. Ook niet voor die grote maten.
En wat eten en drinken die Engelsen zoal. Duidelijk is veel voor weinig:
1 euro 50 voor een grote bier, 2 euro 50 voor een Full English Breakfast, inclusief koffie of jus! En dat Engelse ontbijt wordt geserveerd tot 6 uur. ’s Middags. Ah, nu begrijp ik het. Op tv wel eens wat gezien over Engelsen die op vakantie bloot zijn, rood worden en dronken zullen worden. Overigens wel een paar erg dronken Engelse gezien maar om 10 uur ’s avonds heb je daar in ieder geval nog geen last van. De Lanzaroten zijn echter voorbereid op een lange lange nacht. Aan calamiteiten klinieken geen gebrek: Een British Surgery / Artz, een Euroklinik Doctor – Artz, een Consultorio Medico – Medical Centre, een British Scandinavian Klinik (minstens 4x) en een Deutsch Britische Klinik. Ben er vast nog een paar vergeten, maar er zijn inderdaad door ons ook Duitsers en Zweden gesignaleerd op de boulevard. Het mag de pret niet drukken, wij hebben er geen overlast van gehad.


Medische hulp alom aanwezig...

 
Lanzarote heeft gelukkig nog veel meer te bieden. Kijk ook eens naar:

Voor een exclusief videoverslag van ReisDrift.Net zie ook:


 

Lanzarote is een heerlijke en zeker ook goedkope vakantiebestemming. Bovendien hebben wij ook nog eens zeer voordelig kunnen boeken via

 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.