Lanzarote, de cactustuin

De cactustuin op Lanzarote is een mooi voorbeeld van architectuur geïntegreerd in het landschap. De tuin is ontworpen door César Manrique en de ronde, bijna theater-achtige vorm legt weer een mooie link tussen kunst en architectuur. Die ronde vorm is wellicht ook ontleent aan de die van de vulkaankraters op het eiland.
De wandeling door de tuin voert over verschillende niveaus met trappen en langs zo’n 7.000 cactussen in allerlei verschillende vormen en maten, van meer dan 1.000 verschillende soorten. De cactussen komen van verschillende plaatsen zoals uit Peru, Mexico, Chili, Amerika, Kenia, Tanzania, Madagaskar, Marokko en van de Canarische eilanden zelf. Sommige soorten komen zelfs nergens ter wereld meer voor in het wild.


 
Of het waar is weet ik niet, maar ik vond het wél grappig (bron wikipedia). “Jaarlijks vindt op Lanzarote de vierdaagse conferentie van SCG (Society of Cactus Growers) plaats, waarbij cactustelers van over de hele wereld elkaar hun werk tonen en overleggen over nieuwe technieken voor het kweken van cactussen. In 2007 werd de conferentie al na 3 dagen afgebroken wegens een hooglopende ruzie over de maximaal toegestane mate van verhouting in de stam van de cactus”.

De cactustuin is een van de grootste toeristische trekpleisters op het eiland, met meer dan 500.000 bezoekers per jaar. In juli, augustus en september is het druk en kan je het beste in de namiddag komen om de grootste drukte te vermijden.

Een cactus zal zeker niet ieders favoriete “kamerplant” zijn, maar als je er dan toch een tentoonstelling aan wilt wijden dan doet de cactustuin op Lanzarote dat in een bijzonder aardige vorm.


 

Dit artikel is onderdeel van een grotere serie over Lanzarote. Zie ook:

Voor een video impressie exclusief gemaakt door ReisDrift.Net zie ook:


 
Lanzarote is een heerlijke en zeker ook goedkope vakantiebestemming. Bovendien hebben wij ook nog eens zeer voordelig kunnen boeken via

 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.