Emirates A380 boven Amsterdam

Boven Amsterdam vliegen in een Airbus A380-800 van Emirates is een hele ervaring. En Emirates doet z’n best zo veel mogelijk passagiers te laten delen in deze ervaring. In hun visie is Dubai het centrum van de (vlieg-)wereld en als het maar even mogelijk is dan bieden ze dus bestemmingen aan met Dubai als overstap. In ons geval dus een vlucht van Schiphol naar Dubai en van daar weer met een Emirates vlucht naar Colombo, Sri Lanka. En omdat ze dat doen voor zeer aantrekkelijke prijzen wil dat wel lonen. Bovendien is het een uiterst plezierige ervaring en je kijkt af en toe je ogen uit. Alle luxe is namelijk aan boord. Spa, lounges, een privé suite! Ok, ok, onze econony class is ook niet slecht.  Met meer beenruimte en minder herrie dan in andere passagiersvliegtuigen is het vliegen veel meer relaxed. De “inflight entertainment” via het scherm in de stoel voor je is zeer uitgebreid en heeft ook aansluitingen voor een koptelefoon, USB en zelfs 110V, wat mij de mogelijkheid gaf tussentijds mijn tablet op te laden omdat dat niet ging via de USB aansluiting. De Emirates A380 is ook uitgerust met drie tv kanalen met live video van buiten het toestel. Op het scherm voor je kan je meekijken vanaf de voorkant van het toestel, vanaf de bovenkant van de staart naar voren en ook recht naar beneden. Vooral bij start en landing is het leuk naar beneden te kunnen kijken en de huizen onder je door te zien gaan. Het beeld naar voren geeft je een idee mee te kunnen kijken vanuit de cockpit. Kijkend vanaf de top van de staart krijg je pas een gevoel hoe enorm groot het toestel eigenlijk is, met name wanneer er recht wordt aangereden op de gate.

Nog even wat techniek uit het boekje. Ondanks de grootte van het vliegtuig voldoet deze aan de strenge normen van de ICAO noise level standards, dus minder herrie. En de A380 verstook per zitplaats 20% minder brandstof dan zijn concurrenten. Dit dan waarschijnlijk ook vanwege de capaciteit van tussen de 489 en 517 passagiers!

Een indrukwekkend en bovenal aangenaam vliegtuig.

Hieronder een indruk van het vertrek van onze Emirates vlucht vanaf Schiphol. We vliegen over de havens in Amsterdam-West en buigen dan af naar het oosten zodat we een mooi gezicht hebben op het centraal station en de rest van Amsterdam daarachter.

 

Alle artikelen over deze reis naar Sri Lanka:

Met de Emirates Airbus A380-800 over Amsterdam
Rondreis Sri Lanka met privé chauffeur
Mijn eerste dag in Sri Lanka
Sri Lanka en het Nederlandse Welkom Dorp

Deze reis is geboekt bij KRAS:

 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.