Amerika camperreis deel 2 – Craters of the moon

Deel 2 gaat over de reis vanaf Elko en het bezoek aan het National Park Craters Of The Moon.

Zaterdag 6 september (vervolg)
Vandaag gaan we op weg naar Craters of the Moon, maar voor we daar zijn is het eerst weer uren rijden door de Noord-Amerikaanse woestijnen van Nevada.
Onderweg komen we door het mooie stadje Twin Falls. Moet iets met twee watervallen van doen hebben. Van te voren had ik gelukkig al gezien dat de Shoshone Falls echt de moeite waard zijn om voor om te rijden en het is inderdaad een prachtige plek. Een canyon met enorme rotspartijen waar heel veel water over naar beneden kan vallen. Maar het is september en er is al geruime tijd een behoorlijke droogte. De watervallen zijn nu dan ook beperkt tot een paar kleintjes in plaats van de enorme brede waterval die ze zelf graag vergelijken met de Niagara Falls. In ieder geval vandaag wat overdreven maar toch wel een bijzonder mooie plek.


Snake River Canyon

Shoshone Falls without water

Als we verder rijden, nu door de staat Idaho, begint het landschap te veranderen. De hoge bergen verschuiven naar de achtergrond, er komen weer meer koeien en ook grasland en iets van graan wat al geoogst is. Dan wordt het landschap ineens weer ruiger en beginnen we in de buurt te komen van het National Park Craters of the Moon. Een zeer apart landschap gevormd door lava. Veel zwart en zeer ruw. Morgen gaan we het van dichtbij zien. Vandaag rijden we er aan voorbij naar Arco waar we overnachten op de KOA camping. In het laatste zonnetje doen we ons tegoed aan een voorafje: nacho chips met guacamole en witte wijn uit een ‘klein’ pak, vandaag gekocht in de supermarkt. Vijf liter Chardonnay…

Zondag 7 september
Craters of the Moon National Park.
We gaan eerst naar het Visitors Center om informatie in te winnen. Er wordt ons gevraagd of we sinds 2005 nog in andere grotten zijn geweest met het oog op besmetting van de vleermuizen die hier wonen.
Astronauten hebben in Craters of the Moon vroeger geoefend omdat gedacht werd dat het oppervlak van de maand er soortgelijk zou uitzien. Het is een behoorlijk uitgebreid gebied met lava aan de oppervlakte, in allerlei vormen. De lava blijkt niet afkomst van een grote eruptie van een vulkaan maar is van 15.000 tot 2000 jaar geleden komen opborrelen uit de grond. Zelfs de grote kegelvormige berg in de verte die lijkt op een vulkaan is het niet. Hij is gewoon omhoog gedrukt vanuit de aarde. In het park is een grote cirkelvormige verkeersroute gemaakt, ook voor onze camper geen probleem. Overal goede parkeerplaatsen. De ronde is eenrichtingverkeer dus de volgorde van wat we zullen gaan zien ligt ook grotendeels vast. Vanaf parkeerplaats nummer 5 maken we een wandeling naar de Big Craters. Je loopt over de rand van wat ooit een vulkaan uitloop was, maar het is allemaal niet meer actief. Wel mooie uitzichten vanaf de kraterrand.


National Park Craters Of The Moon

Big craters

Prima wandelpaden en wegen

Ingang van de grot

Gestolde lava

Aan de zuidkant van de “loop” nemen we de weg naar parkeerplaats 6 om vandaar af de Broken Top trail te gaan doen, een goed uur lopen in een behoorlijke hitte door de felle zon rond het middaguur. Met de kale lava velden om ons heen lopen we hier verrassend genoeg eerst tussen de bomen door. Er is een mooi uitzicht over de vlaktes vanaf de Big Sink Overlook. Aan de ander kant van de berg waar we omheen lopen wordt het weer kaler en bereiken we de Buffalo Caves. Voor de echte waaghalzen onder ons kan je hier naar binnenkruipen. Binnen schijn je weer te kunnen staan, maar dat kunnen we niet bevestigen. Terug in de camper kunnen we even bijkomen en wordt het voordeel van de camper weer bevestigd: een koelkast en alles wat we nodig hebben voor de lunch.
We rijden terug naar de “loop” en pakken de volgende afslag naar de parkeerplaats 7. Vandaar lopen we over schitterend aangelegde paden eerst naar de Indian Tunnel, een grot waar vroeger ondergronds de lava heeft gestroomd. Je kunt er redelijk makkelijk in en een eindje lopen. Het eindigt weer met een gat in het dak en ook onderweg kunnen we een paar keer de lucht zien. Niet verschrikkelijk spectaculair maar toch wel aardig. We lopen weer terug en pakken nu de andere afslag, eerst naar de Boy Scout Cave. Ook hier moet je bukken om binnen te komen dus gaan we maar kijken bij de Beauty Cave. Waar die naam vandaan komt is niet bekend maar je met je best doen niet te vallen en er minder mooi uit te komen dan dat je de grot in ging. Een sterke zaklamp is hier zeker een aanrader om binnen nog iets te kunnen zien en in de grot is het behoorlijk fris, buiten is het nog echt warm. De paden over de ruwe lava zijn geweldig aangelegd, je kan er vaak zelfs nog overeen met een rolstoel. Terug naar de “loop” en weer richting de ingang. Laat je niet in met vermoeidheid en de gedachte het allemaal wel gezien te hebben. Neem de afslag naar de Devils Orchard – 100 jaar terug dacht men dat het echt “duivels terrein was” – en wandel de fantastisch mooie trail tussen grote lava blokken, struikjes en dode bomen die macaber afsteken tegen de blauwe lucht. Een waardige afsluiting van een fantastisch Nationaal Park.

Alle afleveringen van de camperreis van San Francisco naar Denver
Amerika camperreis deel 1 – Van San Francisco naar Elko
Amerika camperreis deel 2 – Van Elko naar Craters of the moon
Amerika camperreis deel 3 – Grand Teton National Park
Amerika camperreis deel 4 – Yellowstone National Park
Amerika camperreis deel 5 – Billings en Sheridan
Amerika camperreis deel 6 – Mount Rushmore en Custer State Park
Amerika camperreis deel 7 – Rocky Mountains, Estes Park

Deze Amerika reis is op maat gemaakt door TravelWorld:

www.travelworld.nl
 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.