Zuid Afrika Camperreis #1 – Via Abu Dhabi?

Abu Dhabi

De eerste uitdaging van deze reis was om deze zo goedkoop mogelijk te maken. Uitgangspunt was drie weken, 1 hotelovernachting op het vliegveld van Johannesburg, en verder een camper voor twee personen, voor ongeveer 1.500 euro per persoon. Een hele opgave, maar Travelworld is er aardig in geslaagd: 1.550 euro. Wat dat wel extra kost is reistijd. In plaats van een rechtstreekse vlucht op Johannesburg ga je via Abu Dhabi. Wat zegt u? Via Abu Dhabi. Met Etihad Airways via Abu Dhabi. Dat is dan luxe vliegen, met een omweg. Zo’n zeven uur vanaf Schiphol naar Abu Dhabi, drie en een half uur wachten en dan weer zo’n acht uur naar Johannesburg. Totaal zo’n achttien en een half uur, maar dat scheelt flink in de portemonnee. ’s Avonds vertrekken vanaf Schiphol om 21:30 uur en de volgende dag om 16:00 uur op het vliegveld van Johannesburg.


Schiphol Etihad Airways flight EY 078

 

Camper ophalen en wegwezen

Het ontbijt in het Garden Court Hotel is uitstekend. Het personeel is buitengewoon vriendelijk. Behalve je door te verwijzen naar het buffet, halen ze toch graag voor je de koffie uit de automaat op het buffet, schenken een glas jus in uit de automaat er naast, maken even een praatje met je. Het personeel achter het buffet staat zo ongeveer te juichen wanneer een aantal gasten een omelet op maat besteld, kennelijk blij weer wat te doen te hebben.


Hotel Garden Court

 

De voucher van de camperverhuur geeft aan dat transfer binnen 25 km is inbegrepen. Ik vraag een dame bij de receptie of zij het nummer zou willen bellen en vragen of wij opgehaald kunnen worden. We worden zo teruggebeld. Ik terug naar de kamer om vast in te pakken, maar ik ben nauwelijks binnen of de telefoon gaat al. We worden binnen 10 tot 15 minuten opgehaald. Oeps.

Deze Zuid Afrika reis is voor 1.550 euro p.p. geboekt bij TravelWorld:
www.travelworld.nl
 
Ruim voor half negen zijn we dan al bij de Maui verhuur waar we koffie met koekjes krijgen en allerlei formulieren moeten invullen en uitleg krijgen. Bij de camperhuur is inbegrepen dat alle eigen risico is afgekocht. Bij een kapotte voorruit, bij een lekke band, bij schade. Gek is dat dit alleen de eerste drie dagen geldt voor de koppeling. Gaat die wel eens stuk dan? Wij vermoeden dat dit wel eens het geval is bij Amerikanen die alleen een automaat gewend zijn. Ook niet vallend onder het eigen risico: auto op z’n kop, of de airco van het dak af rijden. Deze camper is 3.00 meter hoog. Het dringende advies is geen doorgangen te nemen onder de 3.20 meter. Nog een dringend advies: moet je door het water, kijk dan eerst hoe diep het is. Mocht je stil komen te staan en het water loopt naar binnen dan ben je niet verzekerd. Laat dus iemand kijken hoe diep het is. Wat zeg je? Krokodillen? Vervolgens krijgen we een uitgebreide rondgang door en om de camper. Het lampje in het toilet is stuk, wordt nog even vervangen. Alle krasjes worden genoteerd, de meeste zijn van het langs takken rijden. Uiteindelijk kunnen we gaan en dan zijn we toch weer zo’n twee uur verder. Je moet deze eerste dag niet te veel willen rijden. Voor we namelijk echt op weg gaan eerst nog iets heel belangrijks: boodschappen doen.


Boodschappen doen

 

Eerst boodschappen doen

Aan het einde van de straat van de verhuur is een hele grote supermarkt met een ruime sortering. Dat kost anderhalf uur, en twee volle boodschappenwagentjes. Van alles een flinke voorraad meenemen, zeker van de eerste levensbehoeften: barbecue briketten en aanmaakblokjes, lucifers, vlees en drinken. 4x 5 liter flessen met water, 2x 5 liter pakken met wijn. Zo’n grote kartonnen doos met een zak wijn er in die vacuüm blijft. Prima wijn, 1x wit en 1x rood. Over de rest van de boodschappen zal ik het maar niet hebben. Niet leuk om te noemen, wel veel, wel noodzakelijk. En dan is er dus al zo’n halve dag om voordat je echt op weg kunt. En veel sneller dan dit lukt je echt niet. Dus de eerste dag niet te veel kilometers inplannen.


Volle winkelschappen

 

Alle artikelen over de camperreis door Zuid Afrika:

Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.