Zuid Afrika Camperreis #2 – De eerste camping in Dinokeng

Naar Dinokeng

Het is in het begin allemaal een wennen, links rijden, links schakelen. Gelukkig wel rechts gas geven, anders zou het niet goed gaan. Het eerste stuk gaat over de snelweg richting Pretoria. Een vierbaans tolweg. Er is ons verteld bij de uitleg dat het hier gaat om automatische tolheffing die later wel wordt verrekend met je creditcard. Wanneer we dus de snelweg verlaten en aan de beurt zijn in de doorgang voor e-tags: No e-tag detected. Moet je dus achteruit weer terug. Zij blij achter je. Jij ook. Niet. Geen e-tag dus maar cash betalen. In de andere doorgang…


De route naar Dinokeng Park

 
Wat later rijden we het Dinokeng park binnen. Roosters en een waarschuwingsboord voor Nijlpaarden. De huizen die hier nog staan zijn omringd door een hoog hek met schrikdraad. Het laatste gedeelte naar de camping is over een zandweg. We rijden langs zo’n hoge afrastering met schrikdraad aan de andere zijde. Blijven uitkijken. We hebben inmiddels op enige afstand al een paar gnoes gezien en ook Koedoes, met van die gedraaide hoorns. Ook een aap is al gesignaleerd. Niet slecht voor zo’n eerste dagje.


Toegangspoort Thornbirds

 
Thornbirds

Op de camping (Thornbirds) staat slechts een andere gast. Verder niemand te vinden, de receptie is gesloten. Dan maar vast zelf een plaatsje uitzoeken. Overal staan palen voor de 220V aansluiting. Een Thornbird (doornvogel) schijnt trouwens een mythische vogel te zijn, levenslang op zoek naar de droomboom vol doorns. Als deze is gevonden wordt hij doorboord door een doorn en zingt dan al stervende het allermooiste lied. Hoop niet dat dat hier al te letterlijk wordt vormgegeven…


Camperplaats Thornbirds
De camper organiseren

 
Wanneer we de camper naar onze zin hebben ingericht en ook de reistassen hebben uitgepakt (TIP: geen koffers want die krijg je nooit opgeborgen in de camper) komt net de eigenaar Louis langsgereden samen met zijn vouw Ann. Duizend verontschuldigingen dat ze er niet waren. Er waren erg veel gasten geweest afgelopen weekend en ze waren op pad geweest om de voorraden weer aan te vullen. Buitengewoon vriendelijk wordt er nog een lamp opgehangen zodat we straks tijden de barbecue nog wat kunnen zien. Ann komt op haar hoge hakken, jawel, nog langs om ook een wierrook spiraal tegen de muggen te brengen. Allemaal bijzonder aardig en behulpzaam. Niet veel last gehad van muggen trouwens. En dan is er ook nog gewoon een keukenruimte waar we met warm water de afwas kunnen doen en een heerlijk warme douche. Nog even buiten genieten van de absolute stilte en de bijzondere heldere sterrenhemel. Stilte? Tja, daar had Ann ons al voor gewaarschuwd. “Het is mogelijk in de verte een brullende leeuw te horen…”

Deze Zuid Afrika reis is voor 1.550 euro p.p. geboekt bij TravelWorld:
www.travelworld.nl

Vroeg op, laat weg

De wekker gaat om half zes maar het is nog helemaal donker. Pas om zes uur begint het te gloren en gaan we er uit. Het bed weer omtoveren tot zithoek, ontbijten, afwasje, opruimen. Pas tegen achten gaan we weg. Louis en Ann staan ons op te wachten en we keuvelen nog wat in het kader van het hartelijke afscheid en spijkeren onze algemene ontwikkeling nog wat bij. De naam van de provincie, Gauteng (spreek uit met een harde GGG) is afgeleid van het Nederlandse woord goud. Er zijn hier in Zuid Afrika zeer veel Nederlandse namen te vinden. Wij denken ook nog even aan de pikzwarte ober in het hotel met de naam Piet. Zoiets verwacht je niet, hij moest eens weten van die Zwarte Piet. We zijn trouwens pas de derde Nederlanders op deze camping. Gezien onze ervaringen mag dit aantal nog wel stijgen. We worden zelfs uitgezwaaid!

Alle artikelen over de camperreis door Zuid Afrika:

Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.