Sail Amsterdam 2015

Je kunt je bijna geen betere promotie voorstellen voor de stad Amsterdam!

Toegegeven. het weer moet ook meedoen, maar dat deed het dan ook. Onder een strak blauwe lucht was er een keur aan schepen te zien. Van klein naar groot, van oud naar modern.

Een heleboel eettentjes op straat, duidelijk goed georganiseerd. Niet te veel en goed te eten.

Met veel muziek. Allerlei concerten, op verschillende plekken. Ik zou haast zeggen voor ieder wat wils.


Maar hoe ga je dan om met een paar miljoen bezoekers? Dat zijn er echt veel! Op nauwe plaatsen kon het wel eens een beetje verstoppen. Vooral als er een hele grote groep mensen staat te wachten om ergens aan boord te gaan. Als dan ook de toegangstrappen ver op de kade komen dan wordt de doorgang voor voorbijgangers erg klein. Zeker in de middag wilde dat wel eens tot een opstopping leiden. Mede dankzij het sturen van de mensenstromen, een soort van 1-richtingverkeer, bleef het allemaal binnen de perken.

Onze strategie was er op gericht ’s morgens zo vroeg mogelijk al zo ver mogelijk op het Java eiland te zijn en dan langzaam terug te lopen richting station, in plaats van met de grote massa mee van schip naar schip te gaan. Bij ons was het in ieder geval ’s morgens nog rustig en konden we beginnen in een omhoog getakeld bakkie, met uitzicht over de hele haven en Amsterdam.

Amsterdam, wat een schitterend evenement, wat een feest. Petje af!

Een ReisDrift.Net rapportage van Sail Amsterdam 2015:

 

Speciale Elsevier uitgave Sail Amsterdam:


 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.