Pure Hollandse reclame: De Keukenhof


Er zijn van die plaatsen waar je de gehele wereld kan ontmoeten en de Keukenhof is er daar absoluut een van. Het heeft kennelijk iets, want ze komen in grote getale. Vorig jaar bijna 1,2 miljoen bezoekers! En dat in de twee maanden dat het park open is in de lente. En het moet gezegd, al die mensen komen niet voor niets. Voor ons Nederlanders is een bosje bloemen natuurlijk heel gewoon, maar dat is voor een groot gedeelte van de wereld helemaal niet zo en de Keukenhof slaat werkelijk alles, een magnifiek visitekaartje voor Nederland en de zo’n honderd bollen-telers die hier aan mee werken. Ieder jaar worden er zo’n 7 miljoen bollen geplant en gedurende de twee maanden dat het park open is komen deze in geplande volgorde tot bloei zodat het er altijd mooi uit ziet. Wat heet mooi. Kleurrijk tot over je oren. En dat trekt dus terecht al die mensen.


 

Wij gaan naar de Keukenhof om net als iedereen foto’s te maken en te filmen. Maar niet alleen om naar de bloemen te kijken. Het is juist ook vermakelijk te genieten van al die nationaliteiten die hier lopen, te genieten.
Wat ook leuk is, is zelf een attractie worden. OK, ok, ere wie ere toe komt, onze hond. Een drie kleur collie die heel wat bekijks trekt. Oh en aah, en ze willen met hem op de foto en sommigen durven hem zelfs te aaien en dat valt niet mee voor de Aziaten. Zeker de Chinezen kijken hun ogen uit. Een lieve hond als huisdier. Dat je honden kunt eten, ok. Maar dit is kennelijk ook wel leuk. En hoe heet ie dan, vraagt iemand uit Australi√ę. Ozzy, antwoorden wij. Helemaal verguld. Aussie, zo heten zij ook. We proberen nog uit te leggen van Ozzy Osborne en lange zwarte haren en zo, maar het maakt allemaal niets uit. Op de foto.

Het is ook gewoon een relaxed park. Je mag dus zelfs je hond aangelijnd meenemen (wel de poep opruimen). En verder niet overal van die bordjes met wat wel en niet mag. Slechts hier en daar een verzoek niet over het gras te lopen omdat het daar net is ingezaaid. Er lopen mensen tussen die echt helemaal gelukkig worden van deze vrijheid. In Nederland mag je bijvoorbeeld wiet roken en hier op de Keukenhof zie je dan buitenlanders rondlopen met een grote glimlach en een dito joint in de mondhoek. Tja, ik vind het stinken, maar het is ook wel weer grappig om te zien.


 
’s Lands wijs, ’s lands eer. Russen zijn wat grover in hun doen en laten (zullen we maar voorzichtig zeggen). Hier gaan ze tegen de tulpen aanliggen voor een mooie foto en een boomtak met witte bloesem wordt zonder pardon naar beneden gerukt om deel uit te kunnen maken van de volgende selfie. En dan Franstaligen die daar weer schande van spreken. Je maakt wat mee op zo’n dag.


 
De Keukenhof biedt in een notendop waar Nederland om bekend staat. Voor de buitenlanders bestaat er zelfs een combi ticket om naar Schiphol te vliegen inclusief een transfer naar en een toegangskaartje voor de Keukenhof. Zij vinden er dan klompen, een molen, als je goed oplet wat klederdracht, en veel, heel veel bloemen. Een fantastisch feest van kleuren en verschillende soorten bloemen. De hyacint ruikt het sterkst (niet mijn favoriet), maar de tulp spant de kroon, als bekendste Nederlander.
 

Bekijk de impressie van de Keukenhof, exclusief door ReisDrift.Net:


 
Gratis sponsor worden van deze website?
Kijk op http://reisdrift.net/int/verantwoording
 


Delen met anderen:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.